BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, June 22, 2011

Langkawi Island. :)


16-18 June 2011
At last jadi jugak trip class nie.
Everything starts when sye busy call sane, call sini.
Credit habis brpe banyak survey macam-macam.
And at last, jadi jugkk. :DD

1st day:
Sampai je at Langkawi, 3 auto cars tunggu ktaorg at Jetty Kuah.
Driver untuk ketiga2 kereta tu Aqmil, Ain & sye sendiri.
Then ktaorg pegi makan, yela masing-masing kelaparan.
Lepas makan, ktaorg pun pegi chalet.
Sampai-sampai je chalet tu, hanye mampu ckp-Masyaallah!
Sangat-sangat buruk chalet tu, sangat-sangat tak best!
Okayy, memang indah khabar dari rupa la kan.
Then ktaorg keluar pegi Cable Car.
Malam tu just keluar makan, jalan-jalan area Chenang and lepak at tepi pantai.
Kat beach mlm tu, tetiba pulak ada orang-orang ala-ala pencegah maksiat datang.
Ingatkan dah nak kena kahwin dah. hahaha. :DD
Rupa-rupanye diorg just pesan jangan duduk kt situ malam-malam, bahaya. :)

2nd day:
Pagi-pagi tu, hantar diorg pegi Islang Hopping.
Hantar je, bukannye join sekali. -,-
Ini semua sebab mama takut sangat if sye naek bot.
So terpakse la ikut cakap mama and tak pegi Island Hoping tu.
Terase jugak satu kerugian tak pegi,
But orang kate ikut cakap mama itu yang terbaik kan? :')
Lepas diorg balik Island Hoping tu, ktaorg just bungkus makan kat bilik.
Cz masing-masing dah basah and letih.
Petangnye ktaorg keluar pegi pekan Kuah.
Buat ape lagi kt situ, shopping la kan.
Then balik chalet and pegi beach buat activity pantai.
Seriously sangat-sangat best! :)
And againn, malam tu pegi lagi skali Pekan Kuah tu.
Shopping chocolate, pegi makan and then balik chalet.

3rd day:
Ktaorg check out pagi-pagi and pegi Kilang Gamat.
Then ktaorg pegi makam mahsuri.
And lastly, pegi Idaman Mahsuri.
Buat ape kt sini? Beli set pinggan untuk mama kesayangan. ;)
Lepas beli pinggan, ktaorg trus pegi Jetty Kuah,
Hantar kereta, makan and balik.

Experience pegi Langkawi nie memang sangat sangat best.
Ada happy moment and ada jugak saat saat tetttttt. hahaha.
But semua itu mengajar kita kan?


p/s: Holiday dengan kawan-kawan memang best moment ever. :)




Suka? If suka click 'LIKE' :)

www.tips-fb.com

6 comments:

aTeN i_nur said...

best moment ever:)

Irda Syahira™ said...

yupp! ;DD

Anonymous said...

bile nak update lagi? (:

Irda Syahira™ said...

anonymous, who are you? :)
nt2 sye update yea. :)

aTy _faRed~ said...

rindu pulak gi langkawi dolu2... tak tau biler nak gi lagi... besh kan..!! :)

Irda Syahira™ said...

yup3! lgkawi sgt best. ;)

 
SEGALA BENDA DALAM BLOG INI ADALAH HAK MILIK NUR IRDA SYAHIRA©